Om instituttet – Københavns Universitet

Retsmedicin > Om instituttet

Om instituttet

Retsmedicinsk Institut i København udfører flere forskellige typer af retsmedicinske undersøgelser i de tre faglige afdelinger:

Alle afdelinger forsker og underviser inden for deres fagområde. Læs mere om vores forskningsområder.

Universiteternes rolle i dansk retsmedicin

I Danmark udføres de retsmedicinske undersøgelser på universiteterne i København, Århus og Odense. Det sikrer både, at undersøgelserne udføres uafhængigt af retssystemet samt at undersøgelserne foretages på et højt fagligt og videnskabeligt niveau.

Retsmedicinske undersøgelser spiller en væsentlig rolle i mange retssager og afgørelser, som træffes af danske myndigheder. Tillid til resultatet af de retsmedicinske undersøgelser er derfor afgørende for retssikkerheden i Danmark.

Fokus på kvalitet og uvildighed

På Retsmedicinsk Institut er vi meget bevidste om vores ansvar og vigtigheden af korrekte undersøgelsesresultater. For at kunne dokumentere den høje kvalitet, forbedre arbejdsgange og undgå fejl er alle tre faglige afdelinger akkrediteret efter internationale kvalitetsstandarder. Alle afdelingers overholdelse af kvalitetskravene kontrolleres regelmæssigt af en ekstern myndighed (DANAK). Læs mere om arbejdet med kvalitet.