Raske børn søges til videnskabeligt forskningsprojekt

Projektets formål
Projektets formål er at øge viden om synlige skader hos børn som følge af leg, sport og mindre uheld samt at kortlægge sundhed og trivsel hos børn, der ikke er udsat for vold. Skader vi ser efter er f.eks. blå mærker, hudafskrabninger og ar.
Vi er retsmedicinske læger, der i vores daglige arbejde undersøger børn, hvor der er begrundet mistanke om, at de har været udsat for vold. Vi vil gerne blive bedre til hurtigt og sikkert at kunne hjælpe disse børn, som vi undersøger på foranledning af politiet.
Projektet er godkendt af Videnskabsetisk komité, Region Hovedstaden.
Interesseret?
Hvis I er interesseret I at deltage, er I velkomne at kontakte vores projektmedarbejder på nedenstående e-mail eller telefonnummer:
E-mail: rpa-forskning@sund.ku.dk
Projekttelefon: 70 20 21 70
Honorar
Deltagende børn får 2 biografbilletter som tak for hjælpen.
Hvem kan deltage?
- Børn i alderen 4-14 år som vil medvirke til en samtale og fysisk undersøgelse af kroppen, til gavn for andre børn
- Børn med forældre, som kan deltage i en informationssamtale forud for undersøgelsen samt deltage ved undersøgelsen (henholdsvis cirka 15 og 30 minutter). Informationssamtalen og undersøgelsen foregår på Retsmedicinsk Institut i København. Der er mulighed for at booke undersøgelser efter almindelig arbejdstid.
Informationssamtale
Der vil være en informationssamtale for både forælder og barn på et tidligere tidspunkt end selve undersøgelsen. Dette for at sikre, at barnet og forælderen har tid til at tænke sig om, før de beslutter om deltagelse.
Undersøgelsens forløb
Undersøgelsen foretages af en retsmedicinsk læge og en sundhedsplejerske og varer ca. 30 minutter.
Undersøgelsen består af følgende dele:
- Introduktion og information om undersøgelsen.
- Barnet får stillet spørgsmål om f.eks. kost, motion og søvn, men også om symptomer som svimmelhed, mavepine og hovedpine.
- Måling af højde og vægt samt undersøgelse for blandt andet blå mærker, hudafskrabninger og ar. Disse fotodokumenteres.
Lægen og sundhedsplejersken er erfarne i at undersøge og tale med børn, og gør meget ud af at tilpasse undersøgelsen til barnets alder, så barnet oplever det trygt at få undersøgt huden på kroppen. Vi respekterer barnets ønsker og behov, og afslutter undersøgelsen, hvis barnet giver udtryk for, at han/hun ikke ønsker at deltage.
Hovedansvarlig for projektet: Jytte Banner, Professor, ph.d. på Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet.
Kontakt
E-mail: rpa-forskning@sund.ku.dk
Projekttelefon: 70 20 21 70